نحوه صادرات کالا
چگونگی و نحوه صادرات کالا شامل فرآیند ها و مراحل قانونی خاصی است که شخص یا شرکت صادرکننده ملزم به رعایت آن ها می باشد. ابتدا لازم است به معنای کلمه صادرات بپردازیم. صادرات به معنای منتقل کردن کالا از کشور مبدا به کشور مقصد می باشد در صورتی که این انتقال با رعایت جوانب قانونی و از مسیر قانونی دو کشور انجام شود. فروشنده کالا از کشور مبدا به عنوان صادر کننده و خریدار کالا به عنوان وارد کننده به شمار می رود.
برای ارتباط با فروشندگان عمده کالای صادراتی محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید:
ارتباط با هزاران خریدار و فروشنده کالای صادراتی در اپلیکیشن باسکول
برای استفاده از خدمات بازار باسکول انتخاب کنید:
ایران با دارا بودن منابع طبیعی سرشار و همچنین تولید محصولات خاصی مانند خرمای صادراتی، زعفران، پسته و انجیر خشک پتانسیل و سابقه بسیار بالای در انجام صادرات دارد که یکی از منابع بسیار عالی درآمدی برای کشور می باشد.
مسلما در دنیای امروز و تغییر و تحولاتی که در همه عرصه ها اتفاق افتاده است و با گسترش جمعیت هیچ کشوری به تنهای قادر به تولید همه اقلام مورد نیاز خود نیست و پیشرفت کشور ها با همکاری و همدلی کشورها با یکدیگر انجام می شود. کشورهای درحال توسعه با کمک صادرات کالا می توانند، نوآوری و کیفیت کالا را بالا ببرند و رقابت در بین شرکت های صادر کننده افزایش می یابد.
صادرات کالا به کشورهای دیگر از زمان های بسیار قدیمی و دور مورد توجه بسیاری از بازرگانان واقع شده بود به طوری که شما می توانید در سفرنامه های مختلفی به بازرگانان زیادی بر بخورید که از شرق دور برای تجارت و صادرات کالاهای با ارزش خود ماه ها به مسافرت می پرداختند. راه ابریشم یکی از مسیرهای بسیار مهم بوده که هزاران صادرات و جابه جایی کالا در این جاده صورت گرفته است.
نحوه صادرات کالا (یافتن فروشنده معتبر برای صادرات)
یکی از مهم ترین بخش های صادرات کالا که مشخص کننده ی سود تجارت در یکی بازار رقابتی است مربوط به خرید کالا در بازار مبدا می باشد!
برای خرید و فروش بهترین کالاهای صادراتی ایران و همچنین اطلاع از قیمت آن ها می توانید از بازار باسکول استفاده کنید.
با استفاده از شبکه ی تامین کنندگان و فروشندگان حاضر در بازار باسکول می توانید در هر ساعت از شبانه روز از بهترین تامین کنندگان استعلام قیمت بگیرید و یا با ثبت درخواست خرید از فروشندگان زیادی به صورت همزمان قیمت دریافت کرده و بهترین قیمت موجود در بازار را بیابید.
نحوه صادرات کالا چگونه است
نحوه صادرات کالا به صورت مرحله به مرحله است و مانند هر فعالیت تجاری دیگری باید با برنامه ریزی اصولی صورت گیرد و در کنار آن از علم روز دنیا نیز بهره مند بود تا توانست در بازار های خارجی که از حساسیت های خاص خود برخوردار است به موفقیت دست یافت.
تعریف صادرات کالا
صادرات به معنی انتقال کالا از کشوری به کشور دیگری می باشد که البته این انتقال فقط کالا نمی باشد و امکان دارد خدماتی نیز مورد صادر به کشور دیگری باشد. البته انتقال کالایی صادرات نامیده می شود که از راه های قانونی و گمرکی کشور صورت گرفته باشد و تمام تعرفه ها و عوارض مربوط به آن پرداخت شده باشد. در غیر این صورت حالت قاچاق را به خود می گیرد و قانونی نبوده است به طوری که در صورت مواجه شدن با این موارد به شدت رفتار خواهد شد. شرکت های بسیار زیادی محصول و کالای تولید شده خود را به کشورهای مختلف در جهان ارسال و صادر می کنند که برای برخی از محصولات هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و تولید کنندگان می توانند به دورترین مناطق در دسترس نیز محصول تولید شده خود را ارسال کنند.
راهنمای صادرات، گام نخست بازاریابی صادراتی
برای اینکه با نحوه صادارت کالا آشنا شوید در اولین مرحله باید به بازاریابی توجه کنید در تمام متون آموزشی چگونگی و نحوه صادرات کالا، مهمترین گام در صادرات را بازاریابی ذکر کرده اند. در تعریف بازاریابی می توان به شناخت بازارهای خارجی اشاره نمود از روش هایی که می توان به این شناخت رسید، مذاکره با خریداران در کشور مقصد و شرکت در نمایشگاه های بین المللی است. اتاق های بازرگانی و سفارتخانه ها نیز می توانند اطلاعات مناسبی را برای صادرات در اختیار صادرکنندگان بگذارند. یکی دیگر از مواردی که باید در نحوه صادرات کالا به خارج از کشور و بخش بازاریابی آن اشاره نماییم، شناخت کالاهای رقیب از نظر کیفیت و قیمت می باشد.
نحوه صادرات کالا به کشورهای همسایه
به عنوان مثال کشور عراق را در نظر بگیرید، نحوه صادرات به عراق با بررسی بازار این کشور آغاز می شود این کشور به دلیل جنگ هایی که در زمان صدام و آمریکا داشته است از نظر صنعتی پیشرفت چندانی نداشته است و مستعد وارد شدن کالا از کشورهای دیگر به خصوص کشورهای همسایه مانند ایران می باشد. چگونگی صادرات به عراق را می توان از مرزهای خسروی، مهران، غرب تهران و با شماق و کرمانشاه و پیرانشهر دانست.
همانطور که گفته شد نحوه صادرات کالا مراحل گوناگونی دارد که یکی از آنها شناسایی بازار است در مورد عراق با بررسی های که انجام شده و صادرات صورت گرفته به خوبی مشخص است که مواد غذایی، معدنی و قطعات صنعتی جز مهمترین کالاهای صادراتی می باشند.
نحوه صادرات کالا به عراق نشان می دهد که این کشور بازار بسیار مناسبی جهت واردات کالا دارد و عمده ترین محصولاتی که در این کشور با قیمت مناسب به فروش می رسد، محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی، لوازم خانگی و مواد غذایی می باشد. روش صادرات به عراق همانند بقیه کشورها با عبور از مراحل قانونی امکان پذیر است.
ارتباط با هزاران خریدار و فروشنده عمده کالای صادراتی در اپلیکیشن باسکول
برای استفاده از خدمات بازار باسکول انتخاب کنید:
پتانسیل بالای بازار صادراتی ایران در قطر
نحوه صادرات کالا به قطر یکی دیگر از مواردی است که می توان آن را بررسی نمود. قطر نیز یکی از بازار های مناسب صادراتی ایران است و با اینکه کشور بسیار ثروتمندی می باشد ولی از نظر واردات کالا برای ایران در رتبه بسیار بالایی قرار دارد، نحوه صادرات به قطر از طرق مختلف انجام می شود، ولی مرزهای آبی زیادی با ایران دارد و می تواند از این طریق واردات را داشته باشد. این کشور مورد تحریم بسیاری از کشورها مانند عربستان قرار گرفته و حتی ارتباط چندانی با همسایگان خود ندارد ولی با ایران روابط بسیار خوبی دارد که همین امر می تواند به صادرات کالا به قطر کمک کند. زمانی که به فکر چگونگی و نحوه صادرات کالا به قطر هستید باید بازار آن را شناسایی نمایید.
از مهمترین کالاهای وارداتی قطر می توان به مواد غذایی مانند خرما، پسته، گوجه، هندوانه، زعفران و برخی از محصولات دیگر اشاره نمود. انواع شیشه ،گچ، آهن و مواد معدنی و انواع رنگ ها و انواع ورقه های فلزی و انواع صنایع دستی و انواع کف پوش و محصولات کشاورزی و مواد غذایی بسته بندی مانند بیسکوییت و بدنه کامیون و…..در مورد نحوه صادرات کالا به قطر باید به این نکته اشاره شود که تسلط به زبان رسمی کشور یعنی عربی الزامی می باشد و زبان انگلیسی نیز در این کشور رواج دارد، آشنایی با فرهنگ مردم کشور قطر نیز در نحوه صادرات کالا به قطر بسیار ضروری می باشد.
در بحث بازاریابی کالا در کشورهای مختلف به کشور دیگری مانند چین می رسیم که صادرات کالای ایران به چین نیز در صدر قرار دارد. نحوه صادرات به چین نیز به آشنایی به بازار آن کشور بستگی دارد. بر اساس شناسایی بازار چین کالاهایی مانند خشکبار، فرش، زعفران، محصولات پتروشیمی، چوب و آهن از سوی ایران صادر می گردد.
چگونگی صادرات کالا

صدور پیش فاکتور کالای صادراتی
دومین گام در توضیح نحوه صادرات کالا صدور پیش فاکتور است، در واقع صادر کننده با شناسایی بازار مقصد و مراکزی که قصد فروش به آنها را دارد پیش فاکتور را ارسال می کند.
نحوه صادرات کالا (تهیه و بسته بندی کالای صادراتی)
در مرحله بعدی از توضیحات نحوه صادرات کالا باید طبق قرارداد و توافقی که انجام گرفته است کالای مورد نظر تهیه و بسته بندی شود. به عنوان مثال در نحوه صادرات میوه یک بحثی به نام بسته بندی میوه صادراتی وجود دارد که باید با توجه به قوانین صادرات میوه این کار انجام شود.
به طور مثال بسته بندی کیوی صادراتی باید در سبد و کارتن یک ردیفه با شانه بین 3 تا 4 کیلوگرم باشد، اگر کیوی را به صورت فله بخواهید صادر کنید باید حداکثر تا 10 کیلوگرم وزن داشته باشد. اگر سبد یا کارتن بدون شانه باشد حداکثر تا 2 کیلوگرم وزن داشته باشد. مراحل صادرات میوه با صادرات کالای دیگر اختلاف چندانی ندارد و در جزییاتی با یکدیگر متفاوت می باشند. یا در بسته بندی گیلاس صادراتی یا دیگر میوه های تازه هسته ای جهت صادرات بسته بندی از نیم کیلو تا 6 کیلوگرم انجام می شود.
اگر در زمینه صادرات کالایی هنوز آنقدر تجربه نکرده اید می توانید از شرکت هایی که برای مشاوره و انجام صادرات فعالیت می کنند، کمک بگیرید. شرکت صادرات میوه اتحاد یکیازشرکت هایی است که به صورت تخصصی در زمینه صادرات میوه فعالیت می کند.
برای استفاده از خدمات بازار باسکول انتخاب کنید:
مشخص کردن ارزش گمرکی
در نحوه صادرات کالا به بحث تعیین ارزش گمرکی می رسیم و تعریف آن عبارتند از مبلغی که برای خرید کالا در مبدا داده شده به اضافه هزینه بار بری و کلیه هزینه های مربوط به افتتاح اعتبار و کلیه هزینه های که تا ورود کالا به اولین دفتر گمرکی تعلق می گیرد. به صورت کلی می توان گفت اظهار کالا به گمرک، عقد قرار دارد حمل و بیمه، گواهی بازرسی کالا، دریافت رسید فاکتور و گواهی ارسال کالا از جمله مواردی ست که در این مرحله قرار می گیرد.
نحوه صادرات کالا (نحوه گرفتن مجوز صادرات)
از مراحل و نحوه صادرات کالا گرفتن مجوز لازم از ارگان هایی است که در این رابطه کار می کنند. روش اخذ مجوز های لازم برای صادرات در رابطه با محصولات و کالاهای مختلف در برخی مراحل متفاوت می باشد. وزارت صنعت و معدن و تجارت، کشاورزی، بهداشت، سازمان ملی استاندارد جز مهمترین ارگان های صادر کننده مجوز می باشند. برخی از شرکت های با برگزاری دوره های آموزشی مانند آموزش واردات و صادرات تمام مراحل قانونی در ان رابطه را آموزش می دهند. از میان نحوه صادرات کالا و یا محصولات به نحوه صادرات خرما اشاره می کنیم و نحوه دریافت مجوز را بیان می کنیم.
امروزه قوانین و مقررات بسیار زیادی برای صادرات انواع مختلف محصولات وضع شده است که این قوانین و مقررات با توجه به کشور مبدا و مقصد نیز بسیار متفاوت خواهد بود و شما بایستی از تمام قوانین وضع شده آگاهی لازم را داشته باشید تا بتوانید به شکل صحیح و به نحوه احسن صادرات کالای مورد نظر خود را داشته باشید.
برای صادرات محصولی به نام خرما داشتن کارت بازرگانی الزامی است البته برخی از شرکت هایی که کارت بازرگانی و مجوز لازم را دارند، این کار را برای بسیاری از صادر کنندگان انجام می دهند.
توجه داشته باشید که با توجه به قانون موجود تعرفه صادرات خرما صفر است و صادر کنندگان بدون پرداخت تعرفه می توانند خرما را صادر کنند. البته برای جلوگیری از افزایش قیمت خرما در کشور برخی از مواقع صادرات خرما ممنوع می شود.
در نحوه صادرات کالا مانند صادرات خرما باید قوانین و استاندارد های کشوری که قصد صادرات به آنجا را دارید رعایت کنید. کشورهای اروپایی مقصد انواع خرماهای ایرانی می باشد ولی باید توجه داشته باشید که در این کشورها قوانین سختی برای واردات مواد غذایی وجود دارد و قبل از ورود مواد غذایی باید آزمایش های زیادی برروی مواد غذایی انجام شود. در قسمت بسته نیز به اهمیت موضوع پرداخته شد در مورد خرما نیز این مسیر طی می شود و بسته بندی هم در بازار یابی محصول و هم در حفاظت آن نقش موثری دارد.
مطالب مرتبط:
خرمای مجول
صادرات به روسیه
صادرات خشکبار به اروپا
صادرات خرما به امارات
انواع خرمای صادراتی ایران
مراحل اخذ مجوز صادرات
روش اخذ مجوزهای لازم برای صادرات
در مرحله ای از مراحل نحوه صادرات کالا به اظهار کالا به کمرگ می رسیم در این مرحله بعد از اینکه کالا به گمرک رسید برگه خروج یا صادرات آن تنظیم می شود و بعد از بررسی های لازم پلمپ کردن بسته ها برای صادرات انجام می شود. به طور مثال از میان نحوه صادرات کالا به نحوه صادرات زعفران نیز اشاره می کنیم بعد از مراحل کشف بازار فروش باید به فکر گرفتن مجوز برای صادرات زعفران بود، مثلا گواهی استاندارد، گواهی بهداشت دام نباتات، و ارائه کرات بازرگانی و برگه ای که نشان دهنده ثبت محصولی به نام زعفران در گمرک می باشد. در جریان نحوه صادرات کالا و در قسمت ثبت محصولی مانند زعفران در گمرک باید ابتدا اظهارنامه صادراتی خود را تنظیم نمایید.
در نحوه صادرات کالا بهتر است بدانید برای تنظم اظهارنامه مواردی همچون مشخصات فرد صادر کننده کالا، مشخصات اظهار کننده مانند زعفران، مشخصات وسیله حمل بارگیری، تمام مشخصات زعفران مانند وزن و قیمت و مقدار زعفران، اسم گمرک که اظهار نامه به آن تحویل داده می شود در اظهارنامه ثبت می گردد و به گمرک تحویل داده می شود.
برای استفاده از خدمات بازار باسکول انتخاب کنید:
روش اخذ مجوزهای لازم برای صادرات
- بستن قرار داد با حمل ونقل و بیمه از مراحل بعدی نحوه صادرات کالا می باشد. در ان مرحله صادر کننده باید با یک شرکت معتبر حمل و نقل قرار داد حمل امضا کند و در کنار آن محصولی که قصد صادر کردن آن را دارد بیمه نماید.
- در طی مسیر صادرات یک کالا به دریافت گواهی بازرسی کالا می رسیم. از نحوه صادرات کالا این مرحله توسط خریدار انجام می شود و باید موسسه هایی انتخاب شود که مورد تایید دو طرف قرارداد باشد.
- گرفتن گواهی از محلی که قرار است صادرات انجام شود جزو چگونگی و نحوه صادرات کالا می باشد. فاکتور فروش صادر می شود و به تایید اتاق بازرگانی می رسد. اتاق بازرگانی نیز با مدارکی که دریافت می کند مانند تصویر پروانه گمرکی، تصویر بارنامه و کپی از فاکتور فروش، گواهی مبدا کالا را صادر خواهد کرد.
- تقریبا در آخرین مرحله نحوه صادرات کالا به ارسال کالا به مقصد می رسیم، صادر کننده جواز خروجی را به بخش حمل و نقل می دهد و آن شرکت بر اساس بارنامه کالا را بارگیری می کند و به مقصد ارسال می کند
چند نکته کلیدی در روش و راهنمای صادرات
دقت داشته باشید که در نحوه صادرات کالا باید پیگیری و کسب تجربه را فراموش نکنید در واقع با یک بار صادرات کالا شما به تمام مراحل و چگونگی و نحوه صادرات کالا تسلط پیدا نخواهید کرد. باید در این کار استمرار داشته باشید. در دنیای رقابت امروزی از مهمترین مسایل در نحوه صادرات کالا بسته بندی می باشد.
هرچه در بسته بندی موفق تر باشید در بازار رقابتی و دیده شدن محصولات موفق خواهید بود. چگونگی و نحوه صادرات کالا صرفا به طی کردن برخی مراحل اداری نیست و باید کیفیت کالا را در طول سال های کاری خود حفظ نمایید و گرنه به زودی از بازار حذف خواهید شد. برای بازار یابی همیشه راه های جدیدی را کشف کنید و نمایشگاه های کشورهای مقصد را فراموش نکنید. برند سازی از جمله کارهایی است که در بازاریابی محصول بسیار مهم است و با این کار می توانید محصول را به خوبی معرفی نمایید.
بیمه کالای صادراتی یکی از مهمترین مراحل در چگونگی و نحوه صادرات کالا است. داشتن یک دفتر یا مرکزی در کور مقصد بسیار به صادر کننده کمک خواهد کرد. اگر تازه شروع به کار کرده اید با مقدار کم صادرات کالای مورد نظر را انجام بدهید. سازمان توسعه تجارت برای صادرکنندگان حمایت های گوناگونی دارد که بهتر است با آن مجموعه ارتباط درستی داشته باشید.
مزیت ها و معایب صادرات چیست؟
همان طور که در بخش قبلی نیز به آن اشاره شد، امروزه شرکت های بسیارزیادی محصولات و خدمات تولید شده خود را به کشورهای مختلف جهان صادر می کنند و این امر سبب می شود روابط اقتصادی و فرهنگی کشورها نیز با یکدیگر بسیار خوب باشد. اگر بخواهید در مورد مزیت ها و معایب صادرات اطلاعاتی را به دست بیاورید، در ادامه متن با ما همراه باشید:
مزیت های صادرات
– باعث کاهش هزینه های تولیدی
– باعث حفظ موقعیت رقابتی در بازارهای جهانی
– افزایش و حفظ کیفیت محصولات تولید شده
– افزایش توانایی ها و مهارت کارکنان
– افزایش سهم بازار هدف
– افزایش سود به دست آمده
– شناساندن برند خود در سطح جهانی
– وارد کردن ارز خارجی به چرخه اقتصاد کشور
– رقابت کردن با بهترین برندهای خارجی
بسیاری از شرکت ها با در نظر گرفتن ریسک و معایب موجود در صادرات، باز هم اقدام به صادرات محصولات و کالاهای خود می کنند چرا که به خوبی می دانند با رعایت تمام اصول مربوط به نحوه صادرات می توانند از مزیت های بسیار آن بهره مند شوند.
معایب صادرات
– صادرات برای شرکت های کوچک و متوسط بسیار سخت و مشکل می باشد
– تفاوت های فرهنگی در برخی از موارد مشکلات بزرگی را به وجود می آورد.
– نبود دسترسی راحت به خدمات پس از فروش محصولات، یکی از دغدغه های خارجیان در استفاده از محصولات شما می باشد.
– طی کرده مراحل مربوط به نحوه صادرات توسط صادرکنندگان که در بسیاری از مواقع بسیار سخت و طولانی می باشد.
مراحل صادرات به کشورهای خارجی
از مراحل و نحوه صادرات به کشورهای خارجی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بازاریابی بسیار حرفه ای برای محصول و کالای تولید شده
- صدور پروفرما یا همان پیش فاکتور
- تدارک و بسته بندی محصولات تولید شده
- تعیین ارزش گمرکی
- کسب مجوز از ارگان های ذی ربط
- اظهار کالا به گمرک
- عقد قراردادهای حمل و بیمه نامه های لازم
- دریافت و اخذ گواهی بازرسی کالا
- صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا
- ارسال کالا
اگر شما اطلاعات کاملی در مورد چگونگی ارسال و نحوه صادرات نداشته باشید بی شک در وهله ی اول سبب از دست دادن سرمایه و شهرت خود خواهید شد به همین دلیل سعی بر آن داشته باشید تا تمام مراحل و گام های صادرات را به نحو احسن طی نمایید تا مشکلی به وجود نیاید.
تعرفه های صادرات
تعرفه های صادرات یا به عبارت حقوق گمرکی، عبارت است از عوارضی که دولت برای حمایت از کالای صادر شده، از صادرکنندگان دریافت می کند. تعرفه های صادراتی از مهم ترین مراحل در نحوه صادرات کالا می باشدبر اساس نوع صادرات تعرفه های بسیار متفاوتی وجود دارد که در ادامه به برخی از این تعرفه ها اشاره خواهیم کرد:
- تعرفه ارزشی: نحوه صادرات و اخذ تعرفه ارزشی بدین صورت می باشد که با توجه به ارزش کالای صادر شده خود بایستی مبلغی را پرداخت نمایید.
- تعرفه ثابت: نحوه صادرات و اخذ تعرفه در این موارد بر اساس وزن می باشد.
- تعرفه مرکب: تعرفه مرکب از ترکیب تعرفه ارزشی و ثابت بوده و طبق این دو تعرفه شما بایستی عوارض مربوطه را پرداخت نمایید.
تعرفه های یک ستونه، دو ستونه و سه ستونه از دیگر تعرفه های مربوط به صادرات کالا و محصول می باشد که شما با توجه به نوع صادرات خود میتوانید یکی از آن ها را پرداخت نمایید.
افرادی که در حوزه صادرات محصولات فعالیت می کنند، بایستی در مورد نحوه صادرات محصولات خود اطلاعات لازم را به دست بیاورند تا بتوانند به راحتی مراحل و اقدامات لازم برای صادرات را انجام دهند.
صادرات کالا از بخشهای مهم اقتصاد هر کشور است که ذهن دولتمردان و اقتصاددانان را به خود مشغول میکند. برای صدور کالا، باید بدانیم که مدارک لازم جهت صادرات کالا چیست؟ صادرات از مقولههایی است که در سیستم اقتصادی هر کشور برای کسانی که وارد این مقوله میشوند، از ضروریات، است. شرکتهای تشکیل شده در زمینه بازرگانی، اهداف مهم خود را بر مبادلات بازرگانی، پایهگذاری میکنند. برای اینکه بدانید در مبادلات اقتصادی چطور کالای خود را صادر کنیم باید با مدارک لازم جهت صادرات کالا، آشنا باشیم.
شناخت موارد لازم جهت صادرات کالا
برای اطلاع از مدارک لازم جهت صادرات کالا و بازار اطراف خود باید چشم خود را باز کرده و بر اطراف خود تمرکز کنیم. مهمترین نکتهای که باید بدانیم این است که در ابتدا، نوع پرداختهای بینالمللی را بشناسیم. یکی از مدارک لازم جهت صادرات کالا به صورت بینالمللی، اعتبارنامه LC است. این اعتبارنامه میتواند آسیبهای مالی برای هر دو کشور را کاهش دهد. اعتبارنامه مزبور اطمینانی است که بانکها برای پرداخت هزینهها و دریافت کالا به دو طرف در معامله میپردازند. حمل و نقل کالا از موارد مهم مربوط به صادرات کالا است. این مقوله جزی بزرگی از تجارت بینالمللی است. اگر متقاضی تجارت بینالملل هستیم، برای شناخت مدارک لازم جهت صادرات کالا، باید فرستندههای خود را شناسایی کرده و راههای ارتباط با خود و اطرافیان خود را شناسایی کنیم. باید قوانین و مدارک مربوط به صدور کالا را بشناسیم زیرا ممکن است برای پیگیری آنها، مجبور به وارد شدن در روند حقوقی شویم.
این افراد باید از مدارک لازم جهت صادرات کالا مانند بیمه محصولات خود در زمینه حمل و نقل اطلاع داشته باشند زیرا حمل و نقل خود آنها به سه صورت، از طریق زمینی، هوایی و دریایی صورت میگیرد. این افراد در هر سه حالت، خسارتهایی را به محصول وارد میکنند. این افراد ممکن است با تمام بار در دریا غرق شده و یا با سقوط هواپیما از بین بروند. بنابراین باید در صورت بروز هر خسارتی، آماده پاسخگویی باشیم.
مدارک لازم جهت صادرات کالا
برای کار کردن در زمینه صادرات، باید از مدارک لازم جهت صادرات کالا اطلاع داشته باشیم. این مدارک عبارتند از:
۱- کارت بازرگانی که باید آن را از اتاقهای بازرگانی به نام صادر کننده، دریافت کرد.
۲-مجوز صادرات که باید برای صدور کالا آن را در دست داشت.
۳- از دیگر مدارک لازم جهت صادرات کالا، داشتن گواهی بهداشت و قرنطینه برای انواع کالا.
۴- در دست داشتن گواهی استاندارد برای کالای مزبور، جهت مواردی که کالا مشمول مقررات اجباری استاندارد صادرات باشد.
۵- از دیگر مدارک لازم جهت صادرات کالا، داشتن گواهی انرژی اتمی است، که به این مجوزها گواهیهای مرسوم نیز خطاب میشود .
۶- تهیه صورت عدلبندی Packing List، در صورتی که کالا متنوع باشد.
۷- داشتن شناسنامه فرش برای افراد.
مجوزهای صادرات
مجوزهای صادرات، یکی از مدارک لازم جهت صادرات کالا است. زیرا کالاهای صادراتی با توجه به مجوز صدور به سه دسته تقسیم میشوند.
۱- کالاهای مجاز: این نوع از کالا، اجناسی هستند که صدور آنها با رعایت کردن ضوابط قانونی، نیازمند کسب مجوز نیست. منظور از ضوابط، آن دسته از قوانینی است که رعایت آنها برای صادرات برخی از کالاها ضرورت دارد. این نوع از قوانین شامل ضوابط استاندارد، گواهی بهداشت انسانی، دامی و نباتی میشود.
۲- کالای مشروط ، این نوع از کالا، شامل اجناسی میشود که صادرات آنها با کسب مجوز، انجام میشود. با اعلام موافقت وزارتخانههای مربوطه که موافقت کلی نامیده میشوند، بعد از ابلاغ به گمرک، توسط وزارت بازرگانی برای صادرات کالاهای موضوع موافقت، با مراجعه متقاضی به وزارتخانه یا سازمان مربوط جهت دریافت مجوز موردی، نیاز نخواهد بود .
۳- کالاهای ممنوعالصدور، این نوع از کالا، اجناسی هستند که صدور آنها به موجب قانون ممنوع است. دولت میتواند با توجه به شرایط خاص زمانی و با رعایت کردن قوانین مربوط، صدور این نوع کالا را ممنوع کند.
گواهیهای لازم جهت صادرات کالا
گواهی بهداشت نباتی یکی از مدارک لازم جهت صادرات کالا است. طبق ماده ۱۸ آییننامه اجرایی قانون حفظ نباتات کشور، تمامی فرآوردههای نباتی که از ایران به کشورهای دیگر صادر میشود به وسیله کارشناسان قرنطینه معاینه و در صورت تایید سلامت کالا، گواهی بهداشت نباتی دریافت میکنند.
گواهی بهداشت دامی، از دیگر مدارک لازم جهت صادرات کالا است که طبق ماده ۷قانون دامپزشکی کشور، وارد شدن و خارج شدن هر نوع دام به صورت زنده، تخم مرغ دارای نطفه، اسپرم دام، فراوردههای خام دامی، دارو، واکسن، سرم و مواد بیولوژیکی، سمهای دامپزشکی و دارویی که برای ساختن این مواد مورد نیاز است باید با تایید وزارت جهاد سازندگی انجام شود.
گواهی استاندارد از دیگر مدارک لازم جهت صادرات کالا است. اگر برای صادرات کالا، مقررات استاندارد اجباری در نظر گرفته شده باشد، دریافت گواهی استاندارد از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ضرورت دارد.
گواهی انرژی اتمی یکی دیگر از مدارک لازم جهت صادرات کالا است. در صورتی که کالاهای صادراتی شامل مواد غذایی و یا دیگر قراضههای فلزات شوند، دریافت و ارائه کردن گواهی مربوط به سازمان انرژی اتمی در کشور ضرورت دارد.
صورت عدلبندی یکی از مدارک لازم جهت صادرات کالا است. در صورتی که کالای صادراتی بیشتر از یک بسته و محتوای بستهها گوناگون و متنوع باشد، ارائه یک فهرست که محتویات بسته را نشان دهد الزامی خواهد بود.
مراحل صادرات کالا
- بازاریابی
- کسب مجوز صادرات
- تعیین قیمت صادراتی توسط کمیسیون نرخ گذاری
- صدور پروفرما (پرفورما سندی است که صادرکننده شرایط پیشنهادی خود را جهت صدور کالا به وارد کننده اعلام کند)
- تهیه، تدرک و بسته بندی
- دریافت گواهی بازرسی کالا
- صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا
- عقد قرارداد حمل و بیمه
- اظهار کالا به گمرک
- ارسال کالا
- دریافت واریز نامه
برای صادرات بهتر برنامهریزی کنید
افرادی هستند که در زمینه ارائه ایده، تنبل بوده و این برای کار تجارت آسیب است. بنابراین کسانی که تمایل دارند وارد میدان صادرات کالا شوند باید توانایی ارائه طرحهای بزرگ را داشته و بتوانند آن را به فراتر از مرزها گسترش دهند. برای صادرات کالا باید بدانید که میتوانید در کنار دولت، مبادلات تجاری خود را انجام دهید و آنها نیز از شما حمایت کنند.
بنابراین میتوانید روند فعالیتهای خود را در نظر گرفته و اجازه کمک به آنها را در موارد مختلف بدهید. کمک گرفتن از این نهادها در این زمینه میتواند برای کسانی که در زمینه صادرات کالا تجربه ندارند و مدارک لازم جهت صادرات کالا را نمیدانند مفید باشد.
برای ارتباط با فروشندگان عمده کالای صادراتی محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید:
ارتباط با هزاران خریدار و فروشنده کالای صادراتی در اپلیکیشن باسکول
برای استفاده از خدمات بازار باسکول انتخاب کنید:
باسکول
بازار خرید و فروش محصولات کشاورزی باسکول با هدف دسترسی مستقیم به تولید کنندگان محصولات کشاورزی و معرفی بهترین تولیدکنندگان محصولات ایرانی شروع به کار کرده است. خریداران و صادرکنندگان محترم محصولات کشاورزی با استفاده از خدمات بازار باسکول می توانند با بهترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی ایران آشنا شوند و بدون واسطه ارتباط برقرار کنند.
تولیدکنندگان و کشاورزان عزیز نیز می توانند با عضویت در سامانه باسکول از خدمات ویژه باسکول استفاده و با تکمیل پروفایل کاربری خود به خریداران و صادرکنندگان مختلف در سراسر ایران معرفی شده و بتوانند به راحتی محصولات خود را به راحتی و بدون واسطه با قیمت بهتر به فروش برسانند.
رایگان ثبت نام کنید و عضو شبکه ی بزرگ خریداران و فروشندگان محصولات کشاورزی ایران شوید