صادرات موفق و راه های آن
صادرات موفق دارای الزامات اساسی است که از مهم ترین آنها می توان به تولید رقابتی و شناخت بازارهای هدف صادرات اشاره کرد. مبنای حرکت برای صادرات موفق، توجه به تولید کشور در بخش های مختلف و رقابتی کردن آن در بازارهای جهانی است. در این خصوص به دو موضوع بایستی توجه ویژه شود که عبارتند از بهبود فضای کسب و کار و ایجاد فضای رقابتی و شفاف در اقتصاد.
نقش تولید رقابتی در صادرات موفق
تولیدات صادراتی باید دو مزیت شامل کیفیت و قیمت رقابتی را توامان داشته باشند و این مزیتها در بستر فضای کسب و کار مناسب ،بالا بودن سطح تکنولوژی در تولید و رفع محدودیتها امکان رقابتی نمودن محصولات را در بازارهای جهانی فراهم خواهد نمود. موضوع دوم که بسیار با اهمیت به حساب می آید فضای رقابتی و شفاف در اقتصاد است که این مهم مسیر خصوصی سازی، مقررات زدایی و جذب سرمایه های داخلی و خارجی را در بازارهای جذاب فراهم و بخش خصوصی واقعی با استفاده از روشهای مدرن بازاریابی امکان لازم جهت گرفتن سهم خود در بازارهای جهانی را دارا خواهد بود.
شناخت بازار هدف صادراتی
الزام دوم صادرات موفق، شناخت بازارهای هدف است به همین جهت تحقيقات حرفه ای توسط دولت و بخش خصوصی در بازارهای صادراتی
امر مهمی است که نباید به راحتی از کنار آن رد شد. دولت با استفاده از نقش رایزنان بازرگانی و اضافه نمودن ماموریت دیپلماسی اقتصادی در بخش وزارت امور خارجه فضای مناسبی را برای صادرات و توسعه بازرگانی و رونق و جذب سرمایه گذاری خارجی می تواند ایفا نماید.
مطالب مرتبط:
موانع صادرات محصولات کشاورزی در ایران
استانداردهای صادرات محصولات کشاورزی
صادرات خرما به عمان
صادرات انجیر به چین
صادرات محصولات کشاورزی به چین
صادرات به قطر
صادرات پسته ایران
راهنمای صادرات خشکبار به اروپا
صادرات محصولات کشاورزی به روسیه
تحقیقات کوتاه و گذرا از وضعیت بازارهای کشورهای ۱۵ گانه همسایه جمهوری اسلامی ایران، نشان می دهد که سالانه بیش از ۱۳۰۰ میلیارد دلار کالا وارد می نمایند، با توجه به موقعیت این کشورها، می توان ادعا نمود که بخش زیادی از این واردات، در حوزه محصولات غیر نفتی است.سهم صادرات ایران به کشورهای همسایه خود ۱٫۴ درصد است، که بسیار سهم اندکی می باشد.
بخش خصوصی با برنامه ریزی امکان افزایش این سهم را دارا خواهد بود و این به عنوان یک استراتژی مطرح باشد.
تحلیل واردات کشورهای همسایه ما نشان می دهد، همچنان فرصت های گرانقدری در این کشورها مهیا است، ولیکن ما نتوانسته ایم دسترسی مناسبی به این فرصت ها داشته باشیم، فرصت صادرات محصولات کشاورزی به روسیه (میوه و سبزی) یا صادرات مصالح ساختمانی به قزاقستان،
صادرات به روسیه، صادرات به عراق و افغانستان، واردات تجهیزات برق، نفت و گاز در ترکمنستان، مواد شیمیایی در ترکیه و صادرات خرما به پاکستان همگی نشان از ظرفیت قابل توجه صادرات به این کشورها است.
نقش تحقیقات بازار در صادرات موفق
اولین قدم، در حوزه توسعه صادرات به کشورهای هدف، تحقیقات بازار و شناسایی بازیگران اصلی در این بازارها است، هرچند تحقیقات بازار در مرحله اول، هزینه هایی را برای دولت و یا تولید کنندگان و یا صادر کنندگان به همراه دارد، ولیکن باید توجه داشت که این سرمایه گذاری اولین قدم در راه نیل به اهداف محسوب می شود. عدم پرداختن به موضوع تحقیقات حرفه ای در بازارهای هدف، حقیقتا پرتاب تیر در تاریکی محسوب می شود و نتیجه آن عدم حضور پایدار در بازارهای هدف است.
کاهش ها و یا افزایش سهم بازار در صادرات یکی از نتایج مستقیم عدم پرداختن به تحقیقات حرفه ای در بازارهای صادراتی محسوب می شود.
به همین جهت باید گروههای در کشور به صورت تخصصی به تحقیقات در مورد ظرفیت های صادراتی کشورهای همسایه و سایر همپیمانان ایران بپردازند. البته نقش دولت و دیپلماسی تجاری و بازرگانی علی الخصوص از طریق رایزنان بازرگانی بسیار مهم و حائز اهمیت است.
شما هم به جمع فروشندگان موفق باسکول بپیوندید!
با پیوستن به مجموعه بزرگ خریداران و فروشندگان عمده از سراسر کشور در باسکول با دنیایی جدید از فرصتهای ویژه و خریداران بالقوه انواع کالا در صنایع مختلف روبرو میشوید. فرقی نمیکند شما کارخانه تولیدی دارید یا محصولات تخصصی خود را در منزل تولید میکنید. باسکول به شما فرصتی بینظیر برای دیدهشدن میدهد. در باسکول بزرگترین تاجران، واردکنندگان انواع کالا، خریداران عمده و باقوه، کارخانهداران و صاحبان کسبوکارهای کوچک و بزرگ دور یکدیگر جمع شدهاند. منتظر شما هستیم.