صادرات زعفران
زعفران یکی از گران قیمت ترین ادویه های موجود در جهان است که صادرات یا خرید و فروش آن در بازارهای جهانی یکی از کسب و کارهای پرسود به ویژه برای ایرانیان به حساب می آید. کشور ایران اولین و برترین صادر کننده زعفران در جهان محسوب میشود. همانطور که می دانید بیشترین زمین های زیر کشت برای زعفران متعلق به استان خراسان است. بسیاری از خانوارها در استان خراسان به کاشت زعفران مشغول هستند و از این راه کسب درآمد میکنند.
برای ارتباط با فروشندگان عمده زعفران صادراتی محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید:
برای استفاده از خدمات بازار باسکول انتخاب کنید:
شرکت صادرات زعفران و وظایف آن
زعفران به عنوان یک ادویه محبوب در جهان به خصوص ایران به حساب می آید که از آن برای رنگ و طعم دهی به غذاها و نوشیدنی های مختلفی استفاده می شود،در حال حاضر سرآشپزهای معروفی از سراسر جهان از زعفران برای تهیه غذاهای مختلف استفاده می کنند. تقاضا برای خرید زعفران در بازارهای خارجی بسیار بالا است و کشورهای مختلفی نسبت به خرید زعفران از ایران اقدام می کنند. شرکت های صادرات زعفران در واقع شرکت هایی معتبر و متمرکزی هستند که کار صادرات این ادویه گرانبها را بسیار راحت می کند، آنها امکاناتی را فراهم می کنند تا زعفران های برداشت شده از زمین، به درستی بسته بندی شده و برای صادرات آماده شوند. شرکت صادرات زعفران با در نظر گرفتن نیاز مشتری خارجی به خرید این ادویه گرانبها، استراتژی قیمت گذاری صحیح و روش های بازاریابی بین المللی را اجرا می کند و در نهایت، مراحل صادرات را انجام می دهد. شرکت های بازرگانی که در حوزه صادرات ادویه، سبزیجات و میوه ها فعالیت می کنند می توانند در این حوزه هم موفق شوند.
میزان صادرات زعفران در جهان قابل توجه است و حجم درآمد دلاری آن در هر ماه با رشد مثبت مواجه می باشد. اگر نگاهی به آمار و ارقام ثبت شده در منابع صادرات و واردات داشته باشید متوجه این تغییرات خواهید شد. فروش و صادرات زعفران به کشورهای خارجی یک منبع درآمد مثبت برای کشور است.
زعفران، یک کالای صادراتی غیرنفتی محسوب میشود، بنابراین سرمایهگذاری ویژهای را طلب میکند. مرغوبترین زعفران از استان خراسان در بسته بندی های استاندارد در وزن های متفاوت برای فروش به مشتریان خارجی آماده می شود. نحوه بسته بندی زعفران و مرغوب بودن آن در جذب مشتری، نقش اساسی ایفا میکند. در این مقاله با مراحل صادرات انواع مختلف زعفران آشنا می شوید.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب شرکت بازرگانی مواد غذایی را مطالعه کنید.
آشنایی با مراحل صادرات زعفران
برای ورود به عرصه خرید و فروش یا صادرات زعفران باید با مراحل و چگونگی صادرات این ادویه به خوبی آشنا شوید، در ادامه مراحلی که باید برای صادرات این محصول طی شود، به صورت کامل شرح داده شده است. اگر در زمینه کشت زعفران فعالیت دارید یا می خواهید در حوزه صادرات انواع زعفران فعالیت کنید باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
مرحله اول: ارزیابی و بررسی نیاز بازار جهانی به خرید زعفران
موفقیت در صادرات زعفران در گرو این مسئله است که نیاز بازار جهانی به خرید زعفران را مشخص کنید. با جمع آوری اطلاعات، داده ها ارقام و اعداد که در منابع خارجی درباره صادرات واردات و حجم خرید و فروش انواع زعفران در بازار بین المللی منتشر شده، میتوانید مشخص کنید که کدام بازار، پرتقاضا است و شما میتوانید صادرات را به کدام کشورها انجام دهید.
بر اساس نتیجه گیری کلی که از این دادهها به دست میآورید، کشور یا کشورهای هدف برای صادرات زعفران را انتخاب می کنید و در حقیقت، بهترین مقصد را برای فروش زعفران پیدا خواهید کرد. اگر درک صحیح از بازار زعفران در جهان نداشته باشید، تلاشهای شما برای صادر کردن به یک کشور بی نتیجه خواهد بود!
اهمیت ارزیابی نیاز بازار جهانی به خرید زعفران زمانی مشخص میشود که شما با مسئله تحریم، مسائل اقتصادی، تامین ارز و قوانین گمرکی در کشور مبدأ و کشور مقصد مواجه باشید. قبل از اینکه زعفران را صادر کنید باید بدانید که بازار کدام کشورها به روی محصولات زعفران ایرانی باز است.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب بازاریابی بین المللی را مطالعه کنید.
مرحله دوم: خرید زعفران مرغوب با بسته بندی استاندارد و زیبا
پس از اینکه مرحله اول صادرات زعفران را به طور کامل پشت سر گذاشتید و تمام اطلاعات مورد نیاز را به دست آوردید، اکنون زمان آن رسیده است که بهترین و مرغوبترین زعفران را برای صادرات تهیه کنید. به صورت کلی زعفران در بیشتر استان های کشور، کشت می شود اما محصول حاصل از مناطق مختلف، دارای کیفیت یکسانی نیستند. در حال حاضر استان خراسان نه تنها بیشترین میزان تولید زعفران را در کشور دارد، بلکه با کیفیت ترین نوع زعفران نیز در شهرستان قائنات واقع در این استان کشت می شود.
زعفران دارای انواع مختلفی می باشد، تمامی افرادی که می خواهند در حوزه صادرات زعفران فعالیت کنند، باید ارقام مختلف زعفران و تفاوت آنها را به خوبی بررسی کنند تا در نهایت بتوانند تصمیم درستی برای صادرات این محصول گرفته و بهترین نوع زعفران را برای صادرات در نظر بگیرند.
یکی دیگر از عواملی که جز مراحل صادرات زعفران محسوب می شود در نظر گرفتن یک بسته بندی استاندارد و زیبا برای محصولات است. فرض می کنیم شما مرغوبترین زعفران را تهیه کرده اید، بازار هدف را هم مشخص نموده اید و اکنون می خواهید زعفران را صادر کنید. اگر محصولات در بسته بندی زیبا و استاندارد قرار نداشته باشند، مشتری خارجی به هیچ عنوان، محصول شما را خریداری نمی کند.
برای این که بهترین و زیباترین و بسته بندی را برای زعفران صادراتی انتخاب کنید هزینه مشخصی برای سفارش جعبه های بسته بندی در نظر بگیرید و با یک شرکت صادرات زعفران مشورت کنید. اگر لازم است از شرکت های چاپ بسته های صادراتی هم کمک بگیرید. فراموش نکنید که بسته بندی های صادراتی دارای ویژگی های خاصی هستند که از سوی کشور مقصد برای فروشنده تعیین می شود.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب بسته بندی صادراتی محصولات کشاورزی را مطالعه کنید. (کلیک کنید)
مرحله سوم: دریافت مجوزها و مدارک لازم برای صادرات زعفران
یکی از مهمترین مراحل صادرات زعفران، آماده کردن مدارک لازم برای صادرات است. صادرات زعفران نیز مانند کالاهای دیگر نیازمند یک سری مجوز می باشد، با توجه به اینکه زعفران یک ماده غذایی به حساب می آید، مجوزها و مدارک مورد نیاز برای صادرات آن، تا حدودی با کالاهای دیگر متفاوت است.
شخص صادر کننده باید در وهله اول نسبت به دریافت گواهی استاندارد و گواهی بهداشت از مراجع مربوطه اقدام کند. یکی از مهم ترین مدارکی که باید صادر کننده داشته باشد، کارت بازرگانی می باشد، معمولاً شرکت صادرات زعفران با ارائه کارت شرکت و اعزام یک فرد به عنوان نماینده صادرات به همراه وکالت نامه یا معرفی نامه، این کار را انجام می دهند؛ در نهایت نماینده شرکت به گمرک مراجعه می کند و مراحل کار صادرات را انجام می دهد.
در این مرحله نیاز دارید که محموله ها را در گمرک ثبت کنید. ارائه تمام مدارکی که در فوق به آن اشاره کردیم، برای صادرات زعفران الزامی هستند. محصولات در گمرک ثبت می شوند و فرم های مربوط به صادرات اظهارنامه گمرکی صادراتی باید تکمیل گردند. فرم مخصوص صادرات انواع زعفران در گمرک شامل جزئیات کامل درباره محصول است، این فرم باید با دقت کامل شده و به مسئول مربوطه تحویل گردد. پس از اینکه کارهای گمرکی انجام شد، محموله ای که تحویل داده اید با مشخصاتی که در فرم نوشته اید کنترل می شود و صحت آن تایید می گردد.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب قانون صادرات و واردات را مطالعه کنید.
قوانین صادرات زعفران
زعفران به عنوان یکی از اصلی ترین محصولات صادراتی ایران شناخته می شود، به صورت کلی صادرات این ادویه به دو صورت فله در اندازه های نیم و یک کیلویی و بسته بندی به صورت گرم و مثقال انجام می شود. متاسفانه مقادیر بالایی از زعفران ایران توسط برخی از کشورها مانند اسپانیا و امارات به صورت فله خریداری می شود و در نهایت به صورت صادرات مجدد با برند و لیبل های مخصوص به کشورهای دیگر صادر می شود؛ این موضوع یکی از معضلات اصلی تجارت در زمینه زعفران به حساب می آید که دولت در چند سال گذشته با محدود کردن صادرات فله زعفران، سعی در کنترل آن دارد.
همچنین بخشی از صادرات زعفران توسط مسافران و افرادی که برای زیارت به مشهد می روند، صورت می گیرد، که اصطلاحا به آن صادرات چمدانی گفته می شود. البته قوانین سختی در این خصوص اعمال می شود و میزان مجاز حمل زعفران برای هر مسافر و هر فرد با گذرنامه ایرانی، 100 گرم می باشد. لازم به ذکر است حمل مسافری زعفران به کشورهای عربستان، سوریه و عراق ممنوع است. نکته قابل توجه این است طبق قوانین صادرات زعفران محدودیتی برای خروج زعفران توسط افراد خارجی با گذرنامه سایر کشورها وجود ندارد. وزارت صنعت معدن و تجارت به عنوان تعیین کننده ی قوانین صادرات زعفران در کشور، برخی اوقات برای کنترل بازار صادراتی اقدام به ایجاد مشوق های صادراتی و یا محدودیت هایی در امر صادرات زعفران می کند.
تولید این ادویه با ارزش که به طلای سرخ نیز مشهور است از دیرباز در ایران رونق داشته است و قوانین صادرات زعفران نیز از سال های اولیه ی تدوین قانون تجارت در نظر مسئولان امر بوده است و تا کنون اصلاحیه های زیادی برای کنترل و افزایش ارزش این بازار در نظر گرفته شده است.
تعرفه صادرات زعفران
محدودیت هایی توسط وزارت صنعت معدن و تجارت در جهت اصلاح بازار، گاها با ایجاد تعرفه صادرات زعفران ایجاد می شود و یا بالعکس با ایجاد مشوق های صادراتی برای رونق این بازار انجام می شود که تعرفه صادرات زعفران را صفر در نظر گرفته و در ازای صادرات این محصول از مزایای تجاری و نقدی نیز برای بازرگانان به همراه دارد. برخی اوقات حتی ممنوعیت صادرات زعفران توسط این نهاد برای کنترل بازار عرضه و تقاضا صورت می گیرد.
برای استفاده از خدمات بازار باسکول انتخاب کنید:
نکاتی که باید درباره صادرات زعفران بدانید
آن دسته از شرکت های صادر کننده زعفران که سال ها تجربه و تخصص در این زمینه دارند تقریباً به این مسیر آشنا هستند اما در این میان افرادی هستند که قصد دارند به تازگی وارد دنیای صادرات زعفران شوند یا تجربه کمی در این زمینه دارند. با توجه به مراحلی که در فوق برای صادرات زعفران اشاره کردیم، این کار به یک استراتژی و برنامه ریزی دقیق نیاز دارد. هر فرد عادی جامعه نمی تواند با خرید زعفران مرغوب و بسته بندی کردن آن وارد بازارهای جهانی شود! بدون داشتن طرح و نقشه دقیق از مسیر صادرات، موفقیت در این بازار غیر ممکن است.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب آموزش تجارت خارجی را مطالعه کنید.
اگر تصمیم دارید زعفران ایرانی را صادر کنید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- طبق آماری که در منابع ثبت شده است، مهم ترین و اصلی ترین خریداران زعفران ایرانی در کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر امارات متحده عربی، عربستان و عمان هستند. کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا، فرانسه، سوئد، سوئیس، اسپانیا و انگلستان هم متقاضی خرید زعفران ایرانی می باشند. حجم قابل توجهی از زعفران صادراتی ایرانی کشور آمریکا، هند و آرژانتین صادر می شود. اگر می خواهید سرمایه گذاری دقیقی در این طرح داشته باشید بازارهای خارجی را بهتر بشناسید.
- برای صادرات انواع زعفران، از قوانین و مقررات صادرات در کشور مبدأ و کشور مقصد اطلاعات کافی به دست آورید.
- علاوه بر کارت بازرگانی باید مجوزهای لازم برای صادرات را کسب کنید. قبل از اینکه سرمایه خود را به خرید زعفران اختصاص دهید، درباره مراحل أخذ مجوزها و گواهینامه های استاندارد به طور کامل تحقیق کنید.
- برای حضور در بازارهای جهانی برای فروش زعفران به روش های قوی بازاریابی بینالمللی نیاز دارید. اگر در قالب شرکت فعالیت میکنید یک تیم کارشناسی شده بازاریابی و فروش فراهم کنید تا بتوانید برای مذاکرات بینالمللی آماده باشید.
- بسیاری از مشتریان خارجی، از فروشنده تقاضای نمونه محصول دارند. سعی کنید بهترین و مرغوبترین زعفران را به عنوان نمونه به مشتری خارجی ارائه دهید. چیزی که بسیار اهمیت دارد این است که نمونه ارائه شده زعفران با محصول نهایی که صادر میکنید باید یکسان باشد؛ در غیر این صورت مشتری خارجی خود را از دست داده اید.
- توجه به انجام مراحل قانونی صادرات زعفران، عقد قراردادهای گمرکی، خدمات، بیمه و حمل و نقل بین المللی بسیار اهمیت دارند. اگر در این زمینه تجربه ای ندارید، حتماً با یک کارشناس بازرگانی مشورت کنید.
بزرگترین کشورهای صادر و وارد کننده زعفران در جهان
بیشترین میزان صادرات زعفران در سال گذشته به ترتیب به کشورهای زیر اختصاص یافته است:
- ایران (96.5 میلیون دلار)
- اسپانیا (73.1 میلیون دلار)
- افغانستان (16 میلیون دلار)
- پرتغال (10.8 میلیون دلار)
- فرانسه (8.79 میلیون دلار)
واردکنندگان بزرگ زعفران در جهان به شرح زیر می باشند:
- اسپانیا (52.6 میلیون دلار)
- فرانسه (19.1 میلیون دلار)
- ایتالیا (18.5 میلیون دلار)
- ایالات متحده (17 میلیون دلار)
- امارات متحده عربی (16.5 میلیون دلار)
آموزش صادرات زعفران
همانطور که در بالا اشاره شد برای ورود به بازار تجارت زعفران باید ابتدا از اصول و نکات مهم تجارت در این زمینه آگاهی کامل داشته باشید. برای آموزش صادرات زعفران می توانید از دستورالعمل های ارایه شده در بالا استفاده کنید. مراکزی مانند اتاق های بازرگانی مراکز استان ها مکان بسیار مناسبی برای آموزش صادرات زعفران در کشور هستند که از وظایف اصلی این مراکز بحث آموزش و توانمندسازی تاجران و صادرکنندگانی است که قصد ورود به بازار را دارند. استان هایی که محل اصلی تولید زعفران در کشور هستند در زمینه صادرات زعفران نیز فعالیت بسیار بیشتری از سایر مناطق دارند؛ به عنوان مثال اتاق بازرگانی استان های خراسان جنوبی و رضوی محل مناسبی برای آموزش صادرات زعفران به دیگر کشور ها است زیرا در این مراکز می توانید از تجارب صادرکنندگان بزرگ زعفران استفاده کرده و کسب و کار خود را توسعه دهید.
ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است و حدود ۹۰ درصد تولید این محصول را در اختیار دارد. آمار نشان میدهد کشت زعفران در سالهای گذشته افزایش پیدا کرده است و سطح زیر کشت زعفران از ۷۷ هزار هکتار در سال ۱۳۹۱ به ۱۰۵ هزار هکتار در سال گذشته رسیده است. با وجود افزایش سطح زیر کشت، تولید زعفران تقریبا ثابت مانده و در بعضی سالها حتی کمتر شده است. دلیل ثابت ماندن سطح تولید، خشکسالی گسترده مزارع خراسان جنوبی و رضوی بوده که عمده زعفران تولیدی ایران از این مناطق به دست میآید. بنا بر گزارش جهاد کشاورزی، تولید زعفران ایران در سال گذشته 336 تن بوده است که از این میزان تولید 203 تن زعفران به ارزش 286 میلیون دلار سهم صادرات زعفران ایران بوده است.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب صادرات واردات ایران را مطالعه کنید.
شرایط صادرات زعفران
شرایط صادرات زعفران نیز مانند تمامی کالاهای صادراتی دیگر می باشد، اولین گام در این خصوص شناخت و بررسی بازارهای هدف می باشد، شما به عنوان صادر کننده باید به خوبی کشورهایی که به این محصول نیاز دارند و قوانین حاکم در آن کشور برای واردات را بشناسید تا بتوانید عملکرد بهتری داشته باشید. صادرات زعفران از 3 طریق دریایی، هوایی و زمینی صورت می گیرد که انتخاب هر یک از این راه های حمل و نقل بین المللی با توافق دو طرف معامله صورت می گیرد، اما نکته قابل توجه در این خصوص، بیمه کردن کالا می باشد، چرا که امکان خسارت به محموله وجود دارد و ممکن است شما در صورت بیمه نکردن کالای صادراتی با ضرر زیادی مواجه شوید.
با توجه به اینکه زعفران به عنوان یک ماده غذایی شناخته می شود، شخص صادر کننده باید نسبت به اخذ یک سری مجوزها و گواهی ها اقدام کند، در این بخش تمامی مدارکی که شما برای صادرات زعفران نیاز دارید را بیان خواهیم کرد:
- قیمت گذاری محصول توسط کمیسیون نرخ گذاری
- خرید محصول و بسته بندی زعفران در اندازه های استاندارد
- اخذ گواهی استاندارد
- اخذ گواهی بهداشت دامی نباتات
- ارائه کارت بازرگانی
- صدور مجوز صادرات
بعد از انجام این مراحل می توانید زعفران را به کشور مورد نظر خود صادر کنید.
نحوه صادرات زعفران
تمامی افرادی که به دنبال صادرات این ادویه هستند باید به صورت کامل با نحوه صادرات زعفران آشنا باشند تا بتوانند با درک صحیح از چگونگی صادرات زعفران، سود بیشتری بدست آورند. شما در وهله اول باید شناخت دقیقی از بازارهای هدف صادرات زعفران داشته باشید، در واقع باید نیازهای کشورهای مختلف را شناسایی کرده تا بتوانید مطابق با آن، کالاهایی که درآمدزایی بیشتری دارند را صادر کنید.
نحوه صادرات زعفران نیز مانند اقلام دیگر می باشد، صادرات زعفران از سه طریق دریایی، هوایی و زمینی صورت میگیرد که هر یک از آنها شرایط، معایب و محاسنی دارد. روش دریایی کم هزینه ترین و روش هوایی سریع ترین راه های صادراتی انواع محصولات صادراتی می باشند. دقت داشته باشید که شما برای صادرات زعفران باید مجوز صادرات مواد غذایی داشته باشید، در غیر این صورت امکان صادرات زعفران را نخواهید داشت.
بزرگترین خریداران زعفران ایران
ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان، این محصول را به 5 قاره و بیش از 47 کشور مختلف صادر می کند، اما از این میان، سهم واردات برخی از کشورها به نسبت مابقی بیشتر است و دلیل اصلی آن هم صادرات مجدد زعفران توسط این کشورها می باشد. در حال حاضر اسپانیا و امارات به عنوان بزرگترین خریداران زعفران ایرانی در جهان به حساب می آید. سالانه مقادیر قابل توجهی زعفران به صورت فله در بسته های 500 گرمی و 1 کیلوگرمی به این کشورها صادر می شود، سپس توسط آنها در بسته بندی های استاندارد و نفیس قرار داده شده و با قیمت های بسیار بالاتری به کشورهای دیگر فروخته می شود.
بر اساس آمار گمرك ايران بیشترین حجم صادرات زعفران ایران مربوط به کشورهای زیر می باشد :
- اسپانیا
- امارات
- هنگ کنگ
- افغانستان
- چین
- عربستان سعودی
- هند
- سوئد
- ایتالیا
- تایوان
تجارت جهانی زعفران
میزان تجارت جهانی زعفران بیشتر از ۸ میلیارد دلار در سال برآورد میشود که سهم ایران از این میزان بیش از 44 درصد می باشد، با وجود اینکه درآمد ارزی حاصل از صادرات این محصول بسیار بالا است اما می توان با بسته بندی های مطلوب و صادرات زعفران در بسته بندی های گرمی و مثقالی، این میزان را چند برابر کرد و سود بیشتری برای کشور بدست آورد. البته در چند سال اخیر برخی از برندهای ایرانی در زمینه بسته بندی زعفران و صادرات آن اقداماتی را انجام داده اند که سبب شده زعفران ایرانی بیشتر شناخته شود، اما این مبحث جای کار زیادی دارد و همچنان دولت و صادرکنندگان باید در زمینه بسته بندی استاندارد و ممنوعیت صادرات فله زعفران تلاش خود را انجام دهند.
صادرات فله زعفران سبب شده تا کشورهای دیگر، زعفران ایرانی را با قیمت های پایین خریداری کرده و بعد از بسته بندی، به صورت صادرات مجدد آنها را به فروش برسانند، نمونه بارز این موضوع کشور اسپانیا می باشد که توانسته با این کار در رده دوم صادرات زعفران در جهان قرار بگیرد.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب قیمت جهانی زعفران را مطالعه کنید.
مطالب مرتبط:
صادرات انجیر به چین
خرما کبکاب
صادرات محصولات کشاورزی به چین
صادرات به قطر
صادرات پسته ایران
راهنمای صادرات خشکبار به اروپا
صادرات محصولات کشاورزی به روسیه
انواع زعفران ایران
زعفران ایرانی دارای ارقام مختلفی می باشد، دقت داشته باشید که انواع زعفران از لحاظ رنگ، کیفیت، عیار و قیمت با یکدیگر متفاوت هستند و برخی از آنها به سبب کیفیت و رنگ دهی بالایی که دارند، گزینه های بهتری برای صادرات به حساب می آیند.
- زعفران سوپر نگین
در این نوع زعفران سه رشته کلاله به هم متصل است، که باعث می شود تا رشته های کلاله داخل هم کلاف شوند و زیباتر به نظر برسند و حجم بیشتری نیز داشته باشند. به همین علت این نمونه از زعفران نسبت به سایر انواع زعفران در بازار بیشتر مورد توجه قرار میگیرد و در نتیجه قیمت بیشتری دارد. زعفران سوپر نگین در دسته زعفران پوشالی قرار می گیرد. اکولوژی منطقه کشت، داشت(آبیاری و کود) و برداشت مناسب، روش خشک کردن در تهیه و دستیابی به زعفران سوپرنگین (زعفران قلمدار) از عوامل اساسی و تعیین کننده کیفیت و قیمت آن می باشند. زعفرام سوپر نگین دارای کلاله های قرمز رنگ و بدون خامه ( بخش زرد رنگ) می باشد، همین موضوع سبب شده تا این رقم زعفران به عنوان یکی از بهترین گزینه های صادرات به حساب بیاید.
-
زعفران نگین
در این نمونه از زعفران هم دقیقا به مانند زعفران سوپرنگین رشته های کلاله به هم متصل هستند. تنها تفاوت آنها در طول رشته های زعفران است. در زعفران نگین رشته ها در مقایسه با نمونه سوپر نگین، کوتاه تر و ظریف تر است و در نتیجه از زعفران سوپرنگین به لحاظ کیفیت و قیمت در رده ی پایین تری قرار می گیرد.
-
زعفران سرگل
در زعفران سرگل، خامه ها کاملا حذف شده و زعفران خالص بدست می آید. این نمونه از زعفران را به نام های دیگری مانند سرگل، سرقلم، سرریشه و ممتاز نیز نامگذاری می کنند. در زعفران سرگل، شکستگی در رشته ها دیده نمی شود. معادل زعفران سرگل در نامگذاری بین المللی Coupe می باشد.
-
زعفران پوشال
در این نمونه از زعفران که دارای قسمت بیشتری از خامه (١-٣ میلی متر) است که به این نوع زعفران پوشال گفته می شود. زعفران رشته ای درجه ١و درجه ٢و درجه ٣ در زیر مجموعه این گروه قرار دارند. به دلیل اتصال کلاله ها به خامه در این نمونه از زعفران و کاهش امکان تقلب در آن، خرید زعفران پوشال از محبوبیت خاصی برخوردار است.
-
زعفران دسته
این نمونه از زعفران شامل کلاله به همراه 5-4 میلی متر خامه که رشته ها به دو صورت تک دوسویه و دوسویه دسته بندی می شوند. در یک سویه خامه ها روی یکدیگر وکلاله ها هم روی یکدیگر قرار می گیرند در صورتی که در مدل دوسویه سعی می شود کلاله ها در دو سمت و خامه ها در وسط روی یکدیگر قرار بگیرند. در این نمونه چون خامه ها در وسط قرار می گیرند کلاله بیشتر جلب توجه می کنند. در ضمن چون امر دسته بندی توسط بانوان انجام می شود، دو طریقه یاد شده به دسته بندی “دخترپیچ” موسوم است.
گونه ای دیگر از زعفران دسته وجود دارد که خامه ها را در حین خشک شدن آرام آرام در زیر کلاله ها قرار می دهند و سپس دسته های زعفران را بروی مقوا ثابت می کنند و سپس در ظروف مناسب بسته بندی می کنند. در این صورت دسته ها جلوه بهتری دارند، این نوع دسته بندی به نام “دسته ای کلاله نما” موسوم است. در درجه بندی سازمان ملی استاندارد و طبق استاندارد 1-259 زعفران دسته، زعفران رشته ای درجه 4 نام دارد.
-
کنج یا سفید
هنگامی که سرگل را از دسته جدا می کنیم، قسمت ریشه یا سفید که در ایران به آن کنج یا سفید زعفران گفته می شود، باقی می ماند که نمی توان آن را زعفران تلقی کرد. این قسمت در اروپا به White یا سفید یا Style (خامه) معروف است.
کنج زعفران جزء دسته بندی انواع زعفران قرار نمی گیرد. بر خلاف تصور عده ای که فکر می کنند کنج دارای عطر بیشتری نسبت به سرگل است باید گفت بررسی های علمی و آنالیزهای انجام شده نشان می دهد که موارد ارزشمند فقط در کلاله قرمز رنگ زعفران نهفته است. این مواد بخصوص کروسین (عامل رنگ زعفران) در اثر حرکت در بافت گیاهی از کلاله به خامه منتقل شده اما چون در خامه رطوبت بیشتری وجود د دارد موجب شده که به نظر بیاید که عطر بیشتری از خامه به مشام می رسد. در عین حال به دلیل ظاهر زیبا و رنگ چشم نواز آن و اینکه نمی توان تقلبی برای آن در نظر گرفت، مورد توجه قرار می گیرد.
کشت زعفران در ایران
باکیفیتترین زعفران تولیدی ایران در استانهای خراسان جنوبی و رضوی در نزدیکی مرز افغانستان تولید میشود که بیشترین سهم در کشت این گیاه با ارزش را به خود اختصاص داده اند. در این میان زعفران قاینات به عنوان یکی از اولین برندهای این حوزه شناخته می شود. با توجه به شرایط کشت زعفران و پایداری بالای پیاز این گیاه در شرایط سخت، می توان این گیاه را در اکثر نقاط کشور کشت کرد و ایران از لحاظ اقلیمی شرایط مناسبی برای کشت این محصول دارد. در حال حاضر کشت زعفران در بسیاری از استان های کشور مانند استانهای اصفهان، فارس، کرمان و مرکزی نیز رواج دارد.
مشکلات صادرات زعفران
در هنگام ورود به عرصه ی جدیدی از تجارت باید همواره به مزایا و معایب آن توجه زیادی شود تا از ریسک های احتمالی حین کار تا حد ممکن کاسته شده و با دید بازتری نسبت به آن قدم برداریم. از این رو توجه به مشکلات صادرات زعفران نیز می تواند چراغ راه بسیاری از تازه واردین این حوزه باشد. یکی از مهم ترین مشکلات صادرات زعفران بحث فروش فله و صادرات فله زعفران است که بدون نام و نشانی از ایران به دیگر کشورها صادرشده و تحت برند و لیبل آن کشورها به فروش می رسد. جالب است بدانید در سال های اخیر با حمایت سازمان ملل از کشور افغانستان برای کشت زعفران به جای خشخاش، بازارهای بین المللی نیز به کمک اقتصاد این کشور آمده و زعفران افغانستان را خریداری می کنند و متاسفانه زعفران ایرانی حتی با نام زعفران افغانستان نیز وارد بازار های مقصد می شود. بیش از 80 درصد از زعفران صادراتی به صورت فله به کشورهای امارات و اسپانیا صادرشده و به عنوان زعفران اسپانیایی وارد دیگر کشور ها می شود. جایی برای نام ایران و محصول ایرانی در این صنعت بسیار کمرنگ است که همین مسئله از بزرگترین مشکلات صادرات زعفران به شمار می رود. توجه به امر بسته بندی مناسب و بازاریابی گسترده برای تغییر جایگاه کنونی می تواند گام مهمی در کاهش مشکلات صادرات زعفران باشد.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب بازاریابی صادرات را مطالعه کنید.
سخن پایانی
آشنا بودن با مراحل صادرات زعفران به شما کمک می کند تا هر مرحله را به طور دقیق و با جزئیات کامل انجام دهید. از خرید زعفران مرغوب گرفته تا تهیه مدارک لازم برای صادرات، بازاریابی، مذاکرات بینالمللی بر سر قیمت خرید عمده، خدمات بیمه محصولات صادراتی و انجام مراحل در گمرک همگی باید با آگاهی و دانش کافی انجام شوند.
افرادی که در حوزه صادرات زعفران هیچ تجربه ای ندارند قبل از ورود به این کار باید اطلاعات و دانش خود را افزایش دهند. مشورت کردن با یک شرکت صادرات زعفران و حتی سرمایه گذاری در این حوزه در این مسیر بسیار مثبت خواهد بود. موفقیت در صادرات انواع زعفران، زمانی حاصل می شود که شما بازار هدف را به خوبی شناخته باشید و بتوانید بهترین مشتری را پیدا کنید.
به عنوان سخن پایانی لازم است خاطرنشان کنیم که اگر فعالیت برای صادرات انواع زعفران در قالب یک تیم حرفه ای و تخصصی انجام شود، نتایج بهتری حاصل خواهد شد. زعفران، یک ادویه با ارزش است و بسیاری از کشورها خواهان آن هستند. استراتژی اصولی برای صادرات در نظر بگیرید و مطمئن باشید که مشتریان خود را پیدا می کنید.
صادرات زعفران به ارمنستان
صادرات زعفران به ارمنستان می تواند یک تجارت سودآور عالی باشد. زیرا این کشور در خشکی محاصره شده و هیچ راه آبی به کشور های همسایه خود ندارد. همین موضوع سبب شده است تا کشورهای دیگر صادر کننده این محصول مانند افغانستان نتوانند به بازارهای مصرفی این کشور راه پیدا کنند. همچنین دو کشور ترکیه و آذربایجان نیز که در همسایگی این کشور قرار دارند.
قیمت زعفران در آلمان
کشور آلمان جزء شش کشور بزرگ وارد کننده زعفران در جهان می باشد که سالانه مقدار قابل توجهی از این ادویه خوش عطر و بو را خریداری کرده و در بازارهای مصرفی عرضه می کند. قیمت زعفران در آلمان تحت تاثیر عوامل زیادی از جمله نوع، درجه کیفی، عیار، بسته بندی و غیره قرار دارد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مطلب قیمت زعفران در آلمان را مطالعه کنید.
صادرات زعفران به فرانسه
قبل از هر اقدامی برای صادرات زعفران به فرانسه باید به دنبال جذب مشتری بود. بعد از ملاقات و مذاکره با مشتری و رسیدن به توافقی جامع در تمام زمینه های انجام کار نوبت به اخذ کارت بازرگانی مخصوص صادر کننده های زعفران خواهد رسید. بعد از انجام این مرحله یک معرفی نامه توسط شخص صادر کننده به گمرک تحویل داده خواهد شد.
صادرات زعفران به چین
صادرات زعفران به چین یکی دیگر از تجارت های مهم و با ارزش میان دو کشور است که سبب سود آوری بالایی به داخل کشور می شود. کشور چین یکی از اصلی ترین و مهم ترین شرکای تجاری ایران است. جمعیت بسیار زیاد این کشور سبب شده است تا خرید انواع مواد غذایی و خوراکی در سطح وسیعی انجام بگیرد و به همین دلیل است که صادر کردن این گیاه خوش عطر و طعم به این کشور جزء بهترین تجارت های ایران است.
صادرات زعفران به هند
هندوستان خود یکی از تولیدکنندگان این ادویه است اما به دلیل جمعیت زیاد و همچنین استفاده بالای این محصول در میان هندی ها این کشور قادر به تامین کل نیاز مصرفی خود نمی باشد. بنابراین درصدی از نیازش را از طریق کشور ما تامین می کند. اگر صادر کننده ها و شرکت ها بخواهند این محصول را در بازارهای این کشور به فروش برسانند باید در کیفیت آن دقت لازم را داشته باشند.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مطلب صادرات زعفران به هند را مطالعه کنید.
برای ارتباط با فروشندگان عمده زعفران صادراتی محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید:
برای استفاده از خدمات بازار باسکول انتخاب کنید:
باسکول
بازار خرید و فروش محصولات کشاورزی باسکول با هدف دسترسی مستقیم به تولید کنندگان محصولات کشاورزی و معرفی بهترین تولیدکنندگان محصولات ایرانی شروع به کار کرده است. خریداران و صادرکنندگان محترم محصولات کشاورزی با استفاده از خدمات سامانه باسکول می توانند با بهترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی ایران آشنا شوند و بدون واسطه ارتباط برقرار کنند.
تولیدکنندگان و کشاورزان عزیز نیز می توانند با عضویت در سامانه باسکول از خدمات ویژه باسکول استفاده و با تکمیل پروفایل کاربری خود به خریداران و صادرکنندگان مختلف در سراسر ایران معرفی شده و بتوانند به راحتی محصولات خود را به راحتی و بدون واسطه با قیمت بهتر به فروش برسانند.
رایگان ثبت نام کنید و عضو شبکه ی بزرگ خریداران و فروشندگان محصولات کشاورزی ایران شوید