صادرات فرش
فرش یکی از محصولات و کالاهای تولیدی ایران است که در زمینه تجارت خارجی جایگاه خاصی دارد. صدور فرش یکی از مقولههایی است که شرایط خاص خود را دارد و بسیاری از بازرگانان ایرانی آن را دنبال میکنند.
قوانین صادرات فرش کدامند؟
برای فعالیت در زمینه صادرات فرش، باید قوانین صادرات فرش را بشناسیم. یکی از مهمترین قوانین صادرات فرش، داشتن کارت بازرگانی است. برای صدور فرش باید در ابتدا به اتاق بازرگانی مراجعه کرده و درخواست کارت بازرگانی کنیم. پس از آن با دریافت کارت بازرگانی معتبر و دریافت گواهی مبدا از اتاق بازرگانی، میتوان در زمینه صادرات فرش اقدام کرد. از دیگر قوانین صادرات فرش این است که صادرات فرشهای بافته شده از نخهای رنگ شده که زیر استاندارد هستند و تار و پود آنها از الیاف مصنوعی بافته شده، ممنوع هستند. اگر به دنبال این هستید که قوانین صادرات فرش را بشناسید باید بدانید که امکان صدور فرش و منسوجات تقریبا به تمامی کشورها وجود دارد.
یکی دیگر از قوانین صادرات فرش داشتن شماره تعرفه فرش است که افراد با در دست داشتن آن میتوانند به بخش آمار صادرات و واردات سایت مراجعه کنند و کشورهایی را که سابقه صادراتی دارند استخراج کنند.
شناخت بازار بینالمللی فرش
یکی از دغدغههایی که بازار صادرات فرش با آن روبرو است عرضه کردن فرشهای کمکیفیت هندی و چینی با شهرت فرش دستباف ایرانی است که در بازارهای جهانی به نمایش در میآید. افزایش هزینه تولید فرش دستباف، مسئله دیگری است که در زمینه ارائه این محصول و هنر ایرانی ایجاد شده است. با وجود تحریمهای ایجاد شده و کاهش صادرات فرش، هنوز هم فرش ایرانی رتبه اول در جهان را به خود اختصاص داده و هیچ فرشی نتوانسته در زمینه صادرات در بازار جهانی جای این فرش را بگیرد. یکی از مواردی که میتواند در زمینه قوانین صادرات فرش راهنما باشد، اطلاع از میزان تجارت فرش در جهان و سهم ایران از این محصول است. تجارت فرش دستباف در هر سال، حدود ۲۰۰میلیون دلار تخمین زده میشود که سهم ایران در حدود ۳۰درصد است. در اوایل دهه ۹۰خورشیدی میزان صادرات فرش با کاهش روبرو بود اما در سال ۹۳ روند صادرات آن افزایش ۳۲درصدی داشت.
موانع صادرات فرش
دانستن و آشنایی با قوانین صادرات فرش به تنهایی برای صدور آن کافی نیست زیرا روند صدور فرش ایرانی یک روند آسان و بدون مانع نیست. این مسیر همواره مشکلات و موانع خاصی بر سر راه خود داشته است. یکی از این مشکلات بزرگ، مشکلات داخلی و عدم توجه به گسترش بازارهای جدید و نبود مطالعه دقیق کارشناسی بر تقاضا و سلیقههای مختلف بازار جهانی و مطالعه فرهنگ کشورها در زمینه نوع فرش وارداتی و دلخواه آنها است.
رقبای خارجی، دلالان و واسطههایی که در زمینه صادرات فرش فعالیت میکنند برای تاجران ایرانی موانع زیادی ایجاد میکنند. اگر به دنبال صدور فرش هستید و با قوانین صادرات فرش آشنایی ندارید بهتر است با مشاوران بازرگانی و کسانی که در این زمینه فعالیت و تجربه داشتهاند مشورت کرده و از آنها راهنمایی بخواهید. زیرا این افراد، قوانین صادرات فرش و بازارهای مربوط به صادرات این کالا را به خوبی میشناسند. شناخت تولید کنندههای داخلی برای خریدن فرش و انجام امور گمرکی و ترخیص کردن کالا و هماهنگ شدن برای حمل و نقل کردن آن به کشور دیگر و پیدا کردن خریدار و فروش فرش فرایندی است که زمان بر بوده و نیاز به تلاش و دقت زیاد در این زمینه دارد.
برای داشتن صادرات بهتر، دانستن قوانین صادرات فرش میتواند راهگشای بسیاری از موارد باشد اما تنها قوانین صادرات فرش کافی نیست بلکه باید از عوامل کاهش یا افزایش صادرات فرش آگاهی داشته باشیم. این دلایل میتواند هم داخلی باشد و هم خارجی. اکنون بیشتر از ۴سال است که در اثر تحریمها فرشی به آمریکا صادر نمیشود. این در حالی است که قبل از تحریم، ۲۵درصد فرش دستباف ایران به آمریکا صادر میشد. رکود اقتصادی در بازارهای واردات و ناآرامیهای سیاسی و بحران در برخی کشورها از دیگر عوامل خارجی برای صادرات فرش است. افزایش هزینههای بیمه و حمل و نقل، ورود کف پوشهایی که جدیدا وارد بازار شده و به جای فرش استفاده میشود و فرشهای ماشینی دیگر مواردی هستند که سبب کاهش صدور فرش دستباف میشوند.
صادرات فرش به کشورهایی انجام میشود؟
باید کشورهایی که برای فرش ایران اهمیت قائل هستند و بازار فروش دارند را بشناسیم. کشورهایی مثل آمریکای لاتین، چین و روسیه بزرگترین بازارهای فرش ایران را به خود اختصاص دادهاند و در رشد صادرات فرش نقش موثری داشتهاند. امارات کشور دیگری است که در زمینه صدور فرش ایران و فرش دستباف در بازار جهانی اهمیت داشته است. چین نیز از دیگر رقیبان ایران در تولید فرش دستباف بوده و در حال حاضر رتبه چهارم جهان را دارد. در حال حاضر بازارهای صادراتی ایران در زمینه فرش، دو دسته هستند. یک دسته از این بازارها، بازارهای فرش سنتی و دسته دیگر بازارهای فرش جدید را به خود اختصاص میدهند. بازارهای سنتی صادرات فرش ایران شامل کشورهایی میشود که از دیرباز در زمینه فرش ایرانی مشتری بوده و فرش دستباف در زندگی آنها وجود داشته است. نمونه این مورد را میتوان آمریکا دانست که کشورهای اروپایی مثل آلمان، انگلستان، سوئیس، کشورهای عربی مثل لبنان، کویت، قطر، امارات و ژاپن در شرق آسیا را شامل میشود. این کشورها شامل چین، روسیه، آفریقای جنوبی و برزیل میشوند. در ماههای ابتدایی همین سال، در حدود یک چهارم از فرش ایران به آمریکا صادر شده است. پس از آن آلمان رشدی بیش از ۳۵درصد را به خود اختصاص داد و جایگاه دوم مشتریهای ایرانی را به خود اختصاص داد. بعد از آن نیز کشورهای لبنان، انگلستان، پاکستان، ژاپن، امارات، سوئیس، فرانسه، سوئد، کانادا و دانمارک ردههای بعد را به خود اختصاص دادهاند.
علاوه بر شرایط و قوانین صادرات فرش، شناخت عوامل دیگر دخیل در صادرات، میتواند به آگاهی تجار در زمینه صادرات فرش بیفزاید. به این شکل میتوان گفت علاوه بر قوانین صادرات فرش، شناخت اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور و مناسبات با کشورها به طور مستقیم بر کاهش یا افزایش صدور فرش موثر است.
شما هم به جمع فروشندگان موفق باسکول بپیوندید!
با پیوستن به مجموعه بزرگ خریداران و فروشندگان عمده از سراسر کشور در باسکول با دنیایی جدید از فرصتهای ویژه و خریداران بالقوه انواع کالا در صنایع مختلف روبرو میشوید. فرقی نمیکند شما کارخانه تولیدی دارید یا محصولات تخصصی خود را در منزل تولید میکنید. باسکول به شما فرصتی بینظیر برای دیدهشدن میدهد. در باسکول بزرگترین تاجران، واردکنندگان انواع کالا، خریداران عمده و باقوه، کارخانهداران و صاحبان کسبوکارهای کوچک و بزرگ دور یکدیگر جمع شدهاند. منتظر شما هستیم.