انواع کاشی

انواع کاشی شامل چه مواردی می‌شود؟ تفاوت انواع کاشی با یکدیگر چیست و چگونه می‌توان بهترین و مناسب‌ترین کاشی را برای هر پروژه انتخاب کرد؟ آیا استفاده از یک مدل کاشی یا سرامیک در تمامی پروژه‌ها و برای کاربری‌های مختلف کار درستی است؟ چه عواملی در قیمت کاشی بین کابینت یا انواع کاشی‌های دیگر تاثیرگذار است؟ اگر این سوالات و هزاران سوالات مشابه دیگر ذهن شما را درگیر کرده است، مالعه این مقاله به شما در تصمیم‌گیری نهایی کمک می‌کند.

در حالت کلی انواع کاشی عبارت است از:

  • کاشی آجری
  • کاشی پرسلانی
  • کاشی لعابدار
  • کاشی موزاییکی
  • کاشی مکزیکی (سالتیو)
  • کاشی سفالی
  • کاشی بدون لعاب
  • کاشی چاپی کف
  • کاشی سیمانی

لیست انواع کاشی چیست؟

هرکدام از انواع کاشی دارای ویزگی‌ها و مزایای منحصربه‌فرد خود هستند و به همین دلیل نیز از هر کدام از انواع مختلف کاشی می‌توان برای کاربردهای مشخصی استفاده کرد. در ادامه به معرفی انواع کاشی و کاربردهای هر کدام از آن‌ها پرداختیم.

1. کاشی آجری

این دسته از کاشی‌ها دارای طرحی کاملاً شبیه به آجر هستند و به همین دلیل زیبایی خاصی به فضا می‌بخشند. یکی از مزایای کاشی‌های آجری این است که برای هر دو فضاهای داخلی و بیرونی ساختمان قابل استفاده هستند و تنوع رنگ و طرح بسیار زیادی دارند. برای اجرای کاشی‌های دیواری احتیاجی به بندکشی نیست و حتی روی سطوح قدیمی نیز قابل نصب هستند.

2. کاشی پرسلانی

این دسته از کاشی‌های سرامیکی به قدری زیبا و دارای طرح‌های متنوع هستند که تقریباً در اکثر ساختمان‌ها با کاربری‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. از آنجایی که کاشی‌های پرسلانی در دمای بسیار بالا پخته می‌شوند، دارای تراکم و مقاومت بسیار بالایی هستند. از این کاشی‌ها می‌توان در مکان‌های عمومی و پر رفت‌وآمد بدون هیچ دغدغه و نگرانی بابت فرسایش و خرابی آن‌ها استفاده کرد. البته قیمت کاشی سرامیکی پرسلانی در مقایسه با انواع کاشی‌های دیگر بیشتر است.

برای تهیه ارزانترین قیمت کاشی آشپزخانه فقط کافیست تا در پلتفرم باسکول ثبت‌نام کنید.

3. کاشی لعابدار

کاشی‌های لعابدار را در اکثر اماکن عمومی مانند رستوران‌های سنتی یا خانه‌های قدیمی دیده‌ایم. این کاشی‌ها در دو مرحله وارد کوره می‌شوند و به همین دلیل میزان مقاومت و دوام آن‌ها در مقایسه با سایر انواع کاشی بیشتر است. یک لایه لعاب پس از پخت اولیه کاشی روی سطح آن کشیده می‌شود و دوباره وارد کوره می‌شود. کاشی‌های لعابدار دارای تنوع طرح، مدل و رنگ بسیار زیاد هستند و روند تمیز کردن آن‌ها نیز راحت‌تر است.

کاشی لعابدار

4. کاشی موزاییکی

کاشی‌های موزاییکی معمولاً از ترکیب آب، پودر سنگ، سنگ ریزه و ماسه بادی تشکیل می‌شود. تنوع طرح و رنگ کاشی‌های موزاییکی به دلیل وجود رنگ‌های شیمیایی در فرمول آن به وجود می‌آید. اندازه کاشی‌های موزاییکی معمولاً کوچک است و در هر دو حالا لعابدار و بدون لعاب تولید می‌شوند. کاشی موزاییکی به عنوان یکی از بهترین انتخاب‌ها برای انواع کاشی و سرامیک دستشویی به حساب می‌آید. قیمت موزاییک با توجه به نوع، اندازه، برند و کاربرد آن متغیر است. اما همیشه خرید عمده موزاییک به شما در کنترل هزینه‌ها بسیار کمک می‌کند.

5. کاشی مکزیکی (سالتیو)

کاشی مکزیکی یکی از انواع کاشی سنتی است که زیبایی و جذابیت آن چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند. این کاشی به صورت کاملاً طبیعی خشک می‌شود و به هیچ عنوان در کوره پخته نمی‌شود. به همین دلیل نیز در برابر ضربه بسیار حساس هستند و به سرعت ترک می‌خورند. کاشی‌های مکزیکی که با نام کاشی‌های سالتیو نیز در بازار شناخته می‌شود، در هنگام نصب آن‌ها باید درزگیری انجام شود.

6. کاشی سفالی

کاشی‌های سفالی یکی از انواع کاشی‌های سنتی و زیبا هستند که بدون لعاب تولید می‌شوند. این کاشی‌ها از خاک رس ساخته می‌شوند و معمولاً به رنگ قرمز هستند. مهم‌ترین ویژگی کاشی‌های سفالی این است که در دمای بسیار بالا پخته می‌شوند تا تمامی خلل و فرج آن‌ها از بین رفته و مقاومت بیشتری به دست آورند. کاشی‌های سفالی معمولاً با ضخامت 1.5 سانتی‌متری تولید می‌شوند و معمولاً نقش و نگارهای مختلفی روی آن‌ها اجرا می‌شود. علاوه بر این، کاشی‌های سفالی قابل بازیافت و با محیط زیست کاملاً سازگار هستند.

کاشی سفالی

7. کاشی بدون لعاب

کاشی‌های بدون لعاب معمولاً مقاومت کمتری در مقایسه با کاشی‌های لعابدار دارند و به همین دلیل بسیار حساس و شکننده هستند. کاشی‌های بدون لعاب معمولاً رنگ خود را از طریق مواد معدنی خاص موجود در خاک یا با افزودن دانه‌های رنگی به خاک به دست می‌آورند. سطح کاشی‌های بدون لعاب معمولاً مات است و به همین دلیل استفاده چندانی در ساختمان ندارند. از آنجایی که این کاشی‌ها بدون لعاب هستند، بنابراین باید در هنگام استفاده از آن‌ها مخصوصاً در مناطق مرطوب حتماً درزگیری به صورت کامل انجام شود.

8. کاشی چاپی کف

کاشی چاپی کف یکی از انواع کاشی جدید در ساختمان است که انواع طرح و نقش‌های مختلف توسط دستگاه‌های پیشرفته و تخصصی روی کاشی چاپ می‌شوند.طرح‌های چاپ‌شده روی این کاشی‌ها دارای طول عمر و دوام بالایی هستند و میزان رفت‌وآمد زیاد نیز روی این کاشی‌ها هیچ تاثیری ندارد. اصلی‌ترین کاربرد کاشی‌های چاپی برای زیباسازی فضا در ساختمان‌ها و مکان‌های عمومی است.

قیمت کاشی سرویس بهداشتی در بازار عمده در مقایسه با سایر کاشی‌ها بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

9. کاشی سیمانی

کاشی‌های سیمانی با قرار گرفتن در قالب‌های مخصوص و حرارت‌دهی یا به روش طبیعی و زیر نور خورشید تولید می‌شوند. بعد از اجرای کاشی‌های بدنه سیمانی حتماً باید درزگیری به صورت کامل انجام شود تا کاشی توانایی و مقاومت لازم در برابر ضربه را به دست آورد.

10. کاشی با طرح اسلامی

این کاشی‌ها در اصل هنر، فرهنگ و تمدن ایران قدیم را به نمایش می‌گذارند و طرح‌های بسیار خاص و زیبایی دارند. در ساخت این کاشی‌ها معمولاً از مواد اولیه موجود در هر منطقه استفاده می‌شد و سپس طرح و نقاشی‌ها روی لایه اصلی کاشی پیاده می‌شدند.

مقایسه انواع کاشی از لحاظ کاربرد و محل استفاده 

تنوع کاشی در بازار بسیار زیاد است و کاربرد هر کدام از انواع کاشی نیز با توجه به ویژگی‌های آن‌ها متفاوت است. بنابراین اگر به دنبال انتخاب بهترین کاشی برای کاربری مدنظر خود هستید، باید قبل از هرچیز با ویژگی‌ها و خصوصیات هرکدام از انواع کاشی‌ها آشنا شوید.

ردیفنوع کاشیکاربرد و محل استفادهمزایا
1کاشی آجریاجرای انواع دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاریجذب آب بسیار پایین، شستشو و تمیزی آسان، قیمت ارزان
2کاشی پرسلانیاجرای پروژه‌های مسکونی و ساختمان‌های پر رفت‌وآمددوام و مقاومت بالا، طرح و رنگ زیبا
3کاشی لعابدارمکان‌هایی در ارتباط مستقیم با آب و رطوبت، اجرای دکوراسیون سنتیسطح براق و زیبا، استحکام بالا در برابر خراش و ضربه، خاصیت ضدِآب،  
4کاشی موزاییکیکاشی استخر، کفپوش و دیوارپوش دستشویی و حمام، کفپوش آشپزخانه، اجرای دکور باغچه‌های موزاییکیمیزان جذب آب بسیار کم، طرح و رنگ بسیار زیبا و جذاب، قابلیت نصب آسان و نگهداری راحت 
5کاشی مکزیکیدیوارپوش انواع مکان‌های فرهنگی و خدماتیبسیار حساس و شکننده، دارای انواع طرح ساده و حرفه‌ای
6کاشی سفالیاجرای دیوار خارجی ساختمان، اجرای دیوار تزیینی و دکوری در ساختماندارای انواع طرح و رنگ زیبا، قابل بازیافت
7کاشی بدون لعاباجرای کفپوش مناطق لغزنده مانند اطراف استخر و اتاق‌های رختکنامکان لغزش کم
8کاشی چاپی کفاجرای کفپوش انواع ساختمان‌های عمومی و لابی هتل‌هاهزینه مقرون‌به‌صرفه‌تر و دوام بالا
9کاشی سیمانیاجرای کفپوش و دیوارپوشاستحکام بالا
10کاشی با طرح اسلامی اجرای تزیینات سقف، کف و دیوار  طراحی زیبا، دوام و مقاومت بالا

بهترین انواع کاشی چیست؟

امروزه تنوع کاشی‌های داخل بازار بسیار زیاد است و هر کدام از انواع کاشی نیز دارای مزایا و معایب منحصربه‌فرد خود هستند. بنابراین انتخاب یک نوع کاشی به عنوان بهترین کاشی شاید کار راحتی نباشد. قبل از هرچیز شما باید با توجه به کاربرد، محل استفاده، قیمت و بودجه درنظرگرفته‌شده به انتخاب بهترین و مناسب‌ترین نوع کاشی بپردازید.

شما هم به جمع فروشندگان موفق باسکول بپیوندید!

با پیوستن به مجموعه بزرگ خریداران و فروشندگان عمده از سراسر کشور در باسکول با دنیایی جدید از فرصت‌های ویژه و خریداران بالقوه انواع کالا در صنایع مختلف روبرو می‌شوید. فرقی نمی‌کند شما کارخانه‌ تولیدی دارید یا محصولات تخصصی خود را در منزل تولید می‌کنید. باسکول به شما فرصتی بی‌نظیر برای دیده‌شدن می‌دهد. در باسکول بزرگترین تاجران، واردکنندگان انواع کالا، خریداران عمده و باقوه، کارخانه‌داران و صاحبان کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ دور یکدیگر جمع شده‌اند. منتظر شما هستیم.

پیمایش به بالا